Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 914
Візитів за тиждень : 56329
Візитів за місяць : 132851
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаКультурологіяДрукарство
Анотація: У представленому виданні досліджено зародження та поширення друкарської справи в Європі у XV–XVI ст. Проаналізовано походження та перші ознаки друку рухомими літерами. Описано початкову техніку виливання літер, голландські першодруки, життя та діяльність Гутенберга та його внесок у розвиток друкарства. Вміщено матеріали про поширення друкарства в Німеччині та інших країнах Європи, а також про перші слов’янські друковані книги. Окремий розділ висвітлює друкарство в Україні. Розглянуто зміст і вигляд першодруків, названо перших видавці, зокрема і слов’янських.
Бібліографічний опис:
Попов, Павло. Друкарство [Електронна копія] : його початок і поширення в Европі (XV-XVI вв.) / П. Попов ; Укр. наук. ін-т книгознавства. — Електрон. текст. дані (1 файл : 54,4 Мб). — Київ : Держвидав України, 1925 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2014). —(Науково-популярна бібліотека книгознавства / за ред. Ю. О. Меженка; вип. 2). — Бібліогр. в підрядк. прим.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Попов П. Друкарство : його початок і поширення в Европі (XV-XVI вв.) / Павло Попов ; Укр. наук. ін-т книгознавства. — Київ : Держвидав України, 1925. — 72, [2] с. : іл. — (Науково-популярна бібліотека книгознавства / за ред. Ю. О. Меженка ; вип. 2).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого