Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 3310
Візитів за тиждень : 68864
Візитів за місяць : 145386
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Документи про життя і творчість Шевченка Т. Г.Життєпис
Анотація: Пропоноване видання – одна із брошур, виданих Інститутом Тараса Шевченка. Автор докладно розповів про поховання Шевченка спочатку на Смоленському кладовищі у Петербурзі, отримання друзями поета дозволу на перевезення тіла на Україну, про весь шлях і кожну зупинку, вибір місця для поховання і сам похорон у Каневі, а також про вшанування пам’яті Тараса Григоровича і навіть про суперечки Варфоломія Шевченка (троюрідного брата) та Григорія Честахівського (друга й організатора похорону) щодо місця поховання. У виданні вміщено фотографії посмертної маски Шевченко та перебування домовини поета у Києві.
Бібліографічний опис:
Петренко, П. Похорон Т. Г. Шевченка [Електронна копія] / П. Петренко ; Ін-т Тараса Шевченка. — Електрон. текст. дані (1 файл : 4,21 Мб). — Харків : Держ. вид-во України, 1929 (Київ: Держ. вид-во України, 2017). —(Серія науково-популярна; № 2).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Петренко П. Похорон Т. Г. Шевченка / П. Петренко. – Харків : Держ. вид-во України, 1929. – 19 с. – (Серія науково-популярна ; № 2).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого