Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 1897
Візитів за тиждень : 57312
Візитів за місяць : 133834
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураНечуй-Левицький Іван
Анотація: Представлена драма, датована 1915 роком, була написана за сюжетом соціально-побутової повісті українського письменника й перекладача Івана Нечуя-Левицького «Микола Джеря». Автор твору, В. Казанівський, свого часу був учасником аматорського театрального руху української еміграції в Канаді, приймав участь у виставах Драматичного товариства імені І. Котляревського (Вінніпег). Його драма «Пімста за кривду» на початку ХХ сторіччя неодноразово ставилася аматорськими драматичними колективами.
Бібліографічний опис:
Казанівський, В. Г. Пімста за кривду [Електронна копія] : драма в 5-ох діях, 6-ти відслонах, зі співами і танцями : сюжет позичений у Ів. Нечуй-Левицького з повісти ”Микола Джеря” / В. Г. Казанівський. — Електрон. текст. дані (1 файл : 63,3 Мб). — Вінніпеґ : З друк. ”У. голосу”, 1917 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2018).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Казанівський В. Г. Пімста за кривду : драма в 5-ох діях, 6-ти відслонах зі співами і танцями : сюжет позичений у Ів. Нечуй-Левицького з повісти ”Микола Джеря” / В. Г. Казанівський. – Вінніпег : З друк. ”У. голосу”, 1917. – 101 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого