Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 5801
Візитів за тиждень : 15718
Візитів за місяць : 92240
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураІсторія літератури
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїУкраїнка Леся
ГоловнаМистецтвоЛітератураУкраїнка Леся
Анотація: Представлено працю мовознавця Василя Сімовича, написану у 1933 році та прочитану в Українському високому педагогічному інституті у Празі. У виданні опубліковано та проаналізовано листування Лесі Українки з Осипом Маковеєм, приводом для якого стала поява збірки поетеси «На крилах пісень» (1893). Також надруковано листи Олени Пчілки цього періоду, спогади Василя Сімовича про Лесю Українку та віршований памфлет поетеси «Пророчий сон патріота». Матеріал ілюстровано фотографіями.
Бібліографічний опис:
Сімович, В. Листування Лесі Українки з Й. Маковеєм [Електронна копія] : із дод. О. Пчілки та влас. споминів про побут Л. Українки в Чернівцях / Василь Сімович. — Електрон. текст. дані (1 файл : 79,5 Мб). — Львів : Накладом Вид. кооп. «Хортиця», 1938 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Сімович В. Листування Лесі Українки з Й. Маковеєм : із дод. О. Пчілки та влас. споминів про побут Л. Українки в Чернівцях / Василь Сімович. — Львів : Накладом Вид. кооп. «Хортиця», 1938. — 78 с. : фот.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого