Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7457
Візитів за тиждень : 39859
Візитів за місяць : 175705
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриІсторія культури в окремі історичні періоди
ГоловнаЕтнографіяКраєзнавствоІсторико-географічне краєзнавство
Анотація: Перший випуск цього збірника (другий і останній побачив світ у 1940 р.) є підсумком досліджень Трипільської комісії. Тим самим було відновлено вивчення трипільської культури, розпочате В. В. Хвойкою у 1896 р. Створення Всеукраїнського археологічного комітету дало можливість науково оцінити знахідки. До кожної статті подано докладне резюме французькою мовою. Чверть обсягу видання становлять ілюстрації до статей. Паралельні дослідження проводив О. О. Кандиба (Ольжич) в Галичині.
Бібліографічний опис:
Трипільська культура на Україні [Електронна копія] / УАН, Всеукр. археол. ком., Трипільська коміс. — Електрон. текст. дані. — У Київі : З друк. УАН, 1926– . [Вип.] 1 : / за ред. В. Козловської та П. Курінного. — Електрон. текст. дані (1 файл : 115 Мб). — 1926 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2011). — Бібліогр. наприкінці ст. та у підрядк. прим.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: рипільська культура на Україні. [Вип.] 1 / за ред. В. Козловської та П. Курінного ; УАН, Всеукр. археол. ком., Трипільська коміс. — У Київі : З друк. УАН, 1926. — 211 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого