Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 2718
Візитів за тиждень : 54716
Візитів за місяць : 219964
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаЕтнографіяКраєзнавствоІсторико-географічне краєзнавство
Анотація: У збірнику друкуються статті за підсумками наукової конференції "Дермань і Мізоч в історії та культурі Волині" (20 вересня 2020 р.). Вивчаються малознані аспекти минувшини Дерманя, Мізоча й довколишніх сіл. Зокрема, поселення трипільців на Мізоцькому кряжі, перша писемна згадка про Мізоч і сусідні села 1322 р., землеволодіння Дерманського Святотроїцького монастиря у другій половині XVIII – перших десятиліттях XIXст., сповідний розпис Дерманя 1799 р., архітектурно-просторові особливості резиденції Дуніних-Карвицьких у Мізочі, просвітянські осередки Мізоцької гміни в 1920-1939 рр., бої УПА за Мізоч протягом 1943-1945 рр., антирадянська діяльність молоді Дерманя в післявоєнний період. Висвітлено життя Олександра Гнатюка-Гриценка за документами КДБ УРСР, дерманські сторінки біографії письменника Валерія Тарасова, опубліковано спогади та щоденник дерманця Лавріна Красовського, критично оглянуто видання про минуле Дерманя, що з'явилися за останнє десятиліття.
Бібліографічний опис:
Дермань і Мізоч в історії та культурі Волині [Електронна копія] / НАН України, Ін-т укр. археології та джерелознавства ім. М. С. Грушевського, Львів. від-ня, Нац. спілка краєзнавців України, Рівнен. обл. орг., Наук. т-во ім. Шевченка, Рівнен. осередок ; [редкол.: А. Жив’юк (голов. ред.) та ін.]. — Електрон. текст. дані. — Рівне : Львів. від-ня Ін-ту укр. археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України, 2019 (Рівне: РОУНБ, 2021). Вип. 2 : — Електрон. текст. дані (1 файл : 75,1 Мб). — 2021 (Рівне: РОУНБ, 2023).

Оригінал друкованого документа зберігається в РОУНБ: Дермань і Мізоч в історії та культурі Волині. Вип. 2 / НАН України, Ін-т укр. археології та джерелознавства ім. М. С. Грушевського, Львів. від-ня, Нац. спілка краєзнавців України, Рівнен. обл. орг., Наук. т-во ім. Шевченка, Рівнен. осередок ; [редкол.: А. Жив’юк (голов. ред.) та ін.]. — Рівне : Львів. від-ня Ін-ту укр. археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України, 2021. – 318 с. : іл.

Ресурс надано
Рівненська ОУНБ
 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого