Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7832
Візитів за тиждень : 27413
Візитів за місяць : 192661
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаЕтнографіяКраєзнавствоІсторико-географічне краєзнавство
Анотація: Збірник укладений співробітниками журналу "Украинская жизнь", який тоді виходив у Москві і висвітлював події, що відбувалися на теренах України (у складі Російської імперії), зокрема, українське національне питання, проблеми історичного відродження та культури. Анонімно автори географічного, історичного та етнографічного нарисів збірника дали докладний аналіз найважливіших аспектів передвоєнного стану територій, винесених у заголовок. Значна частина матеріалів і на сьогодні має не аби яке наукове значення, об'єктивно зафіксувавши економічне, політичне, громадське та культурне життя, а також національні і міжконфесійні стосунки у тодішній Галичині, Буковині та Угорській Русі. Не втратив своєї пізнавальної цінності і широкий етнографічний матеріал, статистичні дані та унікальні ілюстрації.
Бібліографічний опис:
Галичина, Буковина, Угорская Русь [Електронна копія] / сост. сотр. журн. ”Украинская жизнь”. — Изд. 2-е, доп. — Электрон. текст. дан. (1 файл : 370 Мб). — М. : Задруга, 1915 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Галичина, Буковина, Угорская Русь. — Изд. 2-е, доп. — М. : Задруга, 1915. — 281 с. : ил.

Ресурс надано
Луганська ОУНБ
 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого