Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 5582
Візитів за тиждень : 24637
Візитів за місяць : 160483
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Еміль Золя – відомий французький письменник, яскравий представник натуралізму – стилю західноєвропейської дрібної буржуазії останньої чверті ХІХ ст., слава якого давно вийшла за межі Франції. «Між сучасними повістярами нема, певно, й одного, котрий би в такім короткім часі наробив такого розголосу в літературі, стягнув на себе стільки похвал, доган і нападів, що Золя. З одного боку, кричать на нього, що псує смак літературний, підкопує моральність, любується в погані і бридоті, ба навіть підкопує добру славу свого рідного краю; з другого боку, прихильники бачать в нім голову нової «натуралістичної» школи в повістярстві, підносять велику правдивість його картин і його безперечно великий талант, гарячість та щирість його переконань і бажання правди, котре так різко визначається в кожній стрічці його писань», – пише Іван Якович Франко. В книзі автором подано біографічні дані Еміля Золя, літературна критика на його твори та рецензії на всесвітньо відомі романи.
Бібліографічний опис:
Франко, Іван Якович. Про Е. Золя [Електронна копія] / І. Франко ; ред. І. Лизанівський ; вступ. ст. П. Христюк. — Електрон. текст. дані (1 файл : 9,25 Мб). — Харків : Рух, 1931 (Луцьк: ВДОУНБ імені Олени Пчілки, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в ВДОУНБ ім. Олени Пчілки: Франко І. Про Е. Золя / І. Франко ; ред. І. Лизанівський ; вступ. ст. П. Христюк. – Харків : Рух, 1931. – 170 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого