Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7557
Візитів за тиждень : 62972
Візитів за місяць : 139494
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураРозстріляне відродження Микитенко Іван
ГоловнаМистецтвоЛітератураМикитенко Іван
Анотація: У представленій доповіді Івана Микитенка, що була прочитана на Другій світовій конференції революційних письменників (Харків, листопад 1930 року), висвітлено розвиток пореволюційної української літератури. Не дивлячись на ідеологічну заангажованість, матеріал є цінним історичним свідоцтвом. Сучасний читач, знаючи про подальший розвиток подій та репресії, може по-новому глянути на оцінки автора, зокрема на відгуки про діяльність футуристів, Пролітфронту, «Авангарду», перелік «помилок» Миколи Хвильового, тощо.
Бібліографічний опис:
Микитенко, І. На інтернаціональному фронті [Електронна копія] : доп. про укр. радян. літ. на другій світ. конф. революц. літ. / І. Микитенко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 40,8 Мб). — Харків : ДВОУ : Літ. і мистецтво, 1931 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016). —(Літературно-критична бібліотека журналу ”Критика”; № 3).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Микитенко І. На інтернаціональному фронті : доп. про укр. радян. літ. на другій світ. конф. революц. літ. / І. Микитенко. — Харків : ДВОУ : Літ. і мистецтво, 1931. — 31, [1] с. — (Літературно-критична бібліотека журналу ”Критика”; № 3).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого