Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 11560
Візитів за тиждень : 30615
Візитів за місяць : 166462
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Іван Франко не мав музичної освіти, не знав нотного письма, але від природи був музикальним, високо цінував українські народні мелодії. Він знав їх дуже багато. У збірці пісні подані групами, так як вони були записані зі співу Івана Франка Миколою Лисенком на початку 1880-х, Климентом Квіткою в 1901 р. та Філаретом Колессою в 1912 р. Окрему групу складають пісні з текстами, записаними самим Франком. Мелодії до них взяті із варіантів тих самих пісень у збірниках Оскара Кольберга та Івана Колесси, а також рукописній збірці зі Стрийщини Філарета Колесси. У всіх записах Франка зазначено від кого записаний текст і перейнята мелодія пісні. Збірка містить також нотний додаток. Вміщені в збірку народні пісні, записані рукою поета та з його співу мелодії, будуть цікавим матеріалом до характеристики Івана Франка як людини, письменника і фольклориста.
Бібліографічний опис:
Колесса, Філарет. Улюблені українські народні пісні Івана Франка [Електронна копія] / Філарет Колесса. — Електрон. текст. дані (1 файл : 1,19 Мб). — Львів : Вільна Україна, 1946 (Луцьк: ВДОУНБ імені Олени Пчілки, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в ВДОУНБ ім. Олени Пчілки: Колесса Ф. Улюблені українські народні пісні Івана Франка / Філарет Колесса. – Львів : Вільна Україна, 1946. – 60 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого