Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 6310
Візитів за тиждень : 38712
Візитів за місяць : 174558
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Презентовано четвертий том п’ятитомної збірки І.Франка «Апокрифи і легенди з українських рукописів» (Львів, 1896–1910) – «Апокрифи есхатологічні» (1906). Це перша і єдина донині українська систематична збірка апокрифічних оповідань. За життя автора працю було названо «найвизначнішою у слов’янській науці» як за обсягом матеріалу, так і за науковим рівнем, й донині вона залишається взірцем для церковнослов’янських студій. Вміщено матеріали есхатологічного характеру: повчання і настанови, церковні та єретичні тексти про обряди і загробне життя, пророцтва про очікуваний «кінець світу».
Бібліографічний опис:
Апокріфи і лєґєнди з українських рукописів [Електронна копія] / зібрав, упорядкував і пояснив др. Іван Франко. — Електрон. текст. дані. — У Львові : Накладом наук. т-ва ім. Шевченка, 1899 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016). Т. 4 : Апокріфи есхатольогічні. — Електрон. текст. дані (1 файл : 650 Мб). — 1906 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Франко І. Я. Апокрифи і легенди з українських рукописів. Т4. Апокріфи есхатольогічні / зібрав, упорядкував і пояснив І. Франко. – Львів : Наук. Т-во ім. Шевченка, 1906. – 524 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого