Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 2451
Візитів за тиждень : 34853
Візитів за місяць : 170699
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЖивописПерсоналіїНарбут Георгій
ГоловнаМистецтвоОбразотворче мистецтвоЖивописПерсоналіїНарбут Георгій
ГоловнаМистецтвоЛітератураРильський Максим
Анотація: Представлено ілюстрований нарис Платона Олексійовича Білецького про життя і діяльність видатного майстра української графіки Георгія Івановича Нарбута. Опубліковано репродукцію малюнка Герасима Магули «Нарбут за малюванням». Передмову до видання написав Максим Рильський. Автором проаналізовано художню творчість Г.Нарбута, визначено його місце та значення в розвитку української та російської книжкової графіки. Вміщено низку репродукцій (зокрема і кольорових) у тексті та окремим блоком представлені роботи Нарбута.
Бібліографічний опис:
Білецький, Платон Олександрович. Георгій Іванович Нарбут [Електронна копія] : нарис про життя і творчість / П. Білецький ; [передм.: М. Рильський]. — Електрон. текст. дані (1 файл : 95,3 Мб). — Київ : Держ. вид-во образотвор. мистецтва і муз. літ. УРСР, 1959 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2015). — Бібліогр. у підрядк. прим.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Білецький, Платон Олександрович Георгій Іванович Нарбут : нарис про життя і творчість / П. Білецький ; [передм.: М. Рильський]. — Київ : Держ. вид-во образотвор. мистецтва і муз. літ. УРСР, 1959. — 47, [3] с. : іл., [17] арк. іл., портр.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого