Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 6139
Візитів за тиждень : 61554
Візитів за місяць : 138076
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоОбразотворче мистецтвоЖивописІсторія, теорія живопису
Анотація: У представленому виданні проаналізовано життєвий і творчий шлях українського живописця і педагога Олекси Новаківського (1872–1935). Автор виділяє автопортрети, як принципово важливу сторінку творчості, в якій знайшли відображення суттєві аспекти світогляду мистця, пов’язані із новими на початку XX століття течіями європейського модерну, символізму, неоромантизму. У книзі наведено каталоги автопортретів, а також самостійних рисунків у цьому жанрі та начерків до них.
Бібліографічний опис:
Волошин, Любов. Автопортрети Олекси Новаківського [Електронна копія] / Любов Волошин ; Акад. мистецтв у Львові, Нац. музей у Львові. — Електрон. текст. дані (1 файл : 265 Мб), 2004 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2015). — Бібліогр. наприкінці ст. та у підрядк. прим.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Волошин Л. Автопортрети Олекси Новаківського / Любов Волошин ; Акад. мистецтв у Львові, Нац. музей у Львові. — Львів : Монастир Свято-Іванівська Лавра : Вид. дім ”Свічадо”, 2004. — 152, [1] с. : іл.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого