Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 9064
Візитів за тиждень : 64480
Візитів за місяць : 141002
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Оточення Тараса Шевченка
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Кирило-Мефодіївське товариствоПерсоналіїКуліш Пантелеймон
Анотація: У вступній статті книги розглядається роль Пантелеймона Куліша у т. зв. "трійці" 40–60-х рр., до якої також входять Тарас Шевченко та Микола Костомаров, порівнюються долі письменника і його колег. Описується розвиток кулішезнавства. Подаються матеріали про заслання Пантелеймона Олександровича, його стосунки із Шевченком. Визначається вплив Вальтера Скота на творчість Куліша.
Бібліографічний опис:
Українська АН, Історично-філологічний відділ. Збірник історично-філологічного відділу [Електронна копія]. — У Київі : З друк. Всеукр. акад. наук, 1924 (Київ : НБУ ім. Ярослава Мудрого). № 53 : Пантелеймон Куліш : зб. пр. Коміс. для видавання пам’яток новітнього письменства / за ред. С. Єфремова та Ол. Дорошкевича. — Електрон. текст. дані (1 файл : 37,4 Мб). — 1927 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Збірник історично-філологічного відділу. № 53 : Пантелеймон Куліш : зб. пр. Коміс. для видавання пам’яток новітнього письменства / за ред. С. Єфремова та Ол. Дорошкевича. — У Київі : З друк. УАН, 1927. – 206 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого