Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 3601
Візитів за тиждень : 36003
Візитів за місяць : 171849
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Установи, пов'язані з Шевченко Т. Г.
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриТовариство «Просвіта»
Анотація: Пропоноване видання – це звіт про перші чотири місяці діяльності «Просвіти» (громадської організації, що діяла на території Київської губернії в 1906–10 рр. і була заснована на честь пам’яті Тараса Шевченка). Розкрито історію заснування та статут товариства, що ставило собі за мету сприяти розвитку української культури, просвіті народу його рідною мовою, шляхом видавництва дешевих книжок, відкриття бібліотек та шкіл, влаштування літературно-музичних вечорів, народних читань, вистав та ін. Звіт подає інформацію про розпочатий збір коштів на пам’ятник Т. Шевченкові.
Бібліографічний опис:
”Просвіта”, товариство (Київ). Звідомлення Товариства ”Просвіта” у Київі, заснованого в пам’ять Т. Шевченка, … [Електронна копія]. — У Київі : Т-во ”Просвіта”, 1907 (Київ : НБУ ім. Ярослава Мудрого). … за 1906 рік : — Електрон. текст. дані (1 файл : 14,1 Мб). — У Київі : З друк. С. А. Борисова. — 1907 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Звідомлення Товариства ”Просвіта” у Київі, заснованого в пам’ять Т. Шевченка, за 1906 рік. — У Київі : Т-во ”Просвіта”, 1907. – 70 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого