Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 4617
Візитів за тиждень : 15379
Візитів за місяць : 83005
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14093
ГоловнаМистецтвоМузичне мистецтвоТеорія, історія музичного мистецтва
Анотація: Книжка присвячена дослідженню калатал, бил і деркачів як предметів сакрального вжитку, що застосовуються в Страсну п’ятницю під час виносу Плащаниці ГНІХ, а також як музичні інструменти в ансамблях українських народних інструментів. Ті ж самі деркачі і калатала використовують діти для своїх забав. На сторінках книжки подано окремі статті, які описують звичай калатарства. Висвітлено технологічний процес виготовлення калатал і деркачів, здійснено їх класифікацію за різними критеріями. Відзначено діяльність Музею народної архітектури та побут у Львові імені Климентія Шептицького у відродженні та збереженні традиції виготовлення дерев’яних калатал.
Бібліографічний опис:
Творці страсних калатал, бил і деркачів [Електронна копія] / Дарія Ковальчук, Богдан Новак, Надія Дзвоник, Мирослав Ковальчук ; КЗ ЛОР ”Навч.-метод. центр культури і мистецтв Львівщини” [та ін.]. — Електрон. текст. дані (1 файл : 17,4 Мб). — Львів : Растр-7, 2024 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2024).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Творці страсних калатал, бил і деркачів / Дарія Ковальчук, Богдан Новак, Надія Дзвоник, Мирослав Ковальчук ; КЗ ЛОР ”Навч.-метод. центр культури і мистецтв Львівщини” [та ін.]. — Львів : Растр-7, 2024. — 238 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого