Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 1680
Візитів за тиждень : 1680
Візитів за місяць : 234198
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаКультурологіяДрагоманов Михайло
Анотація: Публіцистично-педагогічний твір Михайла Драгоманова є надзвичайно цінним джерелом для вивчення історії української педагогіки. У ньому автор навів багатий фактографічний матеріал про стан народної освіти на землях Наддніпрянської України за 20 років, починаючи з 1857 р., а також узагальнив свої думки щодо навчання, виховання і просвіти українського народу. Книга вийшла друком у Женеві українською мовою. Вона написана так званою драгоманівкою – правописом, що ґрунтується на фонемічному принципі і одним із головних авторів якого є М. Драгоманов. Після сторінки 61 порушено порядок нумерації
Бібліографічний опис:
Драгоманов, Михайло Петрович. Народні школи на Україні серед життя і письменства в Росії [Електронна копія] / М. П. Драгоманов ; з вид. ”Громада”. — Електрон. текст. дані (1 файл : 107 Мб). — Genève ; Bale ; Lyon : H. Georg, libraire-editeur, 1877 (Харків: ХДНБ ім. В. Г. Короленка, 2023).

Оригінал друкованого документа зберігається в ХДНБ ім. В. Г. Короленка: Драгоманов М. П. Народні школи на Україні серед життя і письменства в Росії / М. П. Драгоманов ; з вид. ”Громада”. — Genève ; Bale ; Lyon : H. Georg, libraire-editeur, 1877. – 152 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого