Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 6642
Візитів за тиждень : 39044
Візитів за місяць : 174890
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураРозстріляне відродження Поліщук Валер'ян
ГоловнаМистецтвоЛітератураПоліщук Валер'ян
Анотація: Книжка українського поета та прозаїка Поліщука Валеріяна Львовича присвячена життю і подорожам однієї з видатних українських особистостей, мандрівному філософу, письменникові, педагогу і громадському діячеві - Г.С. Сковороді. Автор на початку книги посилається на використані власні вислови, афоризми і образи з творів Г.С. Сковороди, а також вказує на історичність матеріалів, використаних в романі. Твір починається інтродукцією з особистим зверненням до читача, де автор розмірковує про форму написання та використані літературні прийоми. Роман «Григорій Сковорода» - поетично-прозовий твір, де поєднується біографічне оповідання в прозі з поетичним словом, яким автор виділяє душевні пригоди та міркування головного героя.
Бібліографічний опис:
Поліщук, Валеріян. Григорій Сковорода [Електронна копія] : біогр.-лірич. роман з перемін. болісного та веселого життя укр. мандрівного філософа / Валеріян Поліщук. — Електрон. текст. дані (1 файл : 62,7 Мб). — Харків : Держ. вид-во України, 1929 (Одеса: ОННБ, 2022).

Оригінал друкованого документа зберігається в ОННБ: Поліщук В. Григорій Сковорода : біогр.-лірич. роман з перемін. болісного та веселого життя укр. мандрівного філософа / Валеріян Поліщук. — Харків : Держ. вид-во України, 1929. – 116, [1] с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого