Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 1495
Візитів за тиждень : 21076
Візитів за місяць : 186324
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Кирило-Мефодіївське товариствоПерсоналіїКостомаров Микола Життєпис
ГоловнаКультурологіяДрагоманов Михайло
Анотація: Стаття історика, письменника і громадського діяча Миколи Костомарова, написана у формі листа до письменника, філософа, видавця газети «Колокол» Олександра Герцена, уперше була опублікована 15 січня 1860 року. У публікації, що є цікавим свідченням учасника Кирило-Мефодіївського братства, подано характерний для свого часу погляд на історію України. Передмову до представленого окремого видання статті написав історик і громадський діяч Михайло Драгоманов. Переклад здійснив Володимир Гнатюк.
Бібліографічний опис:
Костомарів, М. Письмо до видавця «Колокола» [Електронна копія] / М. Костомарів ; з передм. М. Драгоманова ; пер. В. Гнатюк. — Електрон. текст. дані (1 файл : 72,7 Мб). — У Львові : З друк. Наук. т-ва ім. Шевченка, 1902 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2021). —(Літературно-наукова бібліотека / за ред. В. Гнатюка; ч. 33).

Оригінал друкованого документа зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Костомарів М. Письмо до видавця «Колокола» / М. Костомарів ; з передм. М. Драгоманова ; пер. В. Гнатюк. — У Львові : З друк. Наук. т-ва ім. Шевченка, 1902. — 37, [3] с. — (Літературно-наукова бібліотека / за ред. В. Гнатюка ; ч. 33).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого