Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7235
Візитів за тиждень : 15377
Візитів за місяць : 180625
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаКультурологіяМовознавствоПерсоналіїГрінченко БорисТвори та літературознавчі нариси
Анотація: «Олеся» – оповідання Бориса Грінченка, вперше видане у 1890-му році. Події відбувалися у невеличкому селі та навколишніх лісах на Волині за часів татарсько-турецьких нападів. Головна героїня твору Олеся, дівчина років 16, ціною власного життя врятувала село від загарбників-татарів. Автор показав життя і виховання дітей в суспільних умовах того часу, відтворив психологію героїв, спосіб їх мислення. Книга видана у власному видавництві Євгена Пеленського «Бистриця» (Bystrycia), яке він заснував у 1939 році у Кракові, а в час наступної післявоєнної еміграції переніс до Міндену, а потім до Блембергу в Німеччині.
Бібліографічний опис:
Грінченко, Борис. Олеся [Електронна копія] : оповідання з козац. часів / Борис Грінченко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 312 Мб). — Мінден : Бистриця, 1948 (Луцьк: ВДОУНБ імені Олени Пчілки, 2020). —(Юнацький книгозбір; № 3).

Оригінал друкованого документу зберігається в ВДОУНБ імені Олени Пчілки: Грінченко Б. Олеся : оповідання з козац. часів / Борис Грінченко. — Мінден : Бистриця, 1948. – 12 с. — (Юнацький книгозбір ; № 3).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого