Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 9653
Візитів за тиждень : 51354
Візитів за місяць : 216602
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоМистецтвознавствоІсторія, теорія мистецтва
Анотація: Андеграундне мистецтво України радянського періоду належить до маловідомих сторінок історії. Олена Голуб розповідає про художників, з якими брала участь у русі неофіційного мистецтва, і висвітлює біографії невизнаних за життя Миколи Трегуба та Вудона Баклицького. Вона вперше оприлюднює деякі архівні документи й роботи художників. Андеграунд інтерпретує як закономірну опозицію до хворобливих соціальних процесів, притаманних не лише радянському, а й іншим тоталітарним режимам у світі.
Бібліографічний опис:
Голуб, Олена. Свято непокори та будні андеграунду [Електронна копія] : життєпис двох не визнаних за життя художників, з коментарями / Олена Голуб. — Електрон. текст. дані (1 файл : 88,9 Мб). — Київ : Антиквар, 2017 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2020).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Голуб О. Свято непокори та будні андеграунду : життєпис двох не визнаних за життя художників, з коментарями / Олена Голуб. — Київ : Антиквар, 2017. — 270, [1] с. : фотоіл., репрод.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого