Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 2880
Візитів за тиждень : 35282
Візитів за місяць : 171129
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаЕтнографіяДуховна культура
Анотація: У праці видатного українського фольклориста та етнографа Філерата Колесси розглядається розмаїття етнографічних груп Закарпаття, діалектичні відміни яких мали певний вплив і на формування народної творчості у цих краях. Міститься класифікація народних пісень, яка ділить їх залежно від обставин в яких вони виконуються або методу їх співу. Основну частину праці складає детальна характеристика весільних пісень Закарпаття, колядок та щедрівок. У книзі опубліковано нотний додаток.
Бібліографічний опис:
Колесса, Філарет Михайлович. Старинні мелодії українських обрядових пісень (весільних і колядок) на Закарпатті [Електронна копія] / Філарет Колесса. — Електрон. текст. дані (1 файл : 33,6 Мб). — Ужгород : Друк. ОО. Василіян у Ужгороді, [1930?] (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2011). — Бібліогр. у підрядк. прим.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Колесса Ф. М. Старинні мелодії українських обрядових пісень (весільних і колядок) на Закарпатті / Філарет Колесса. — Ужгород : Друк. ОО. Василіян у Ужгороді, [1930?]. — 28, 4 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого