Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 3230
Візитів за тиждень : 7210
Візитів за місяць : 104620
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14033
ГоловнаМистецтвоЛітератураІсторія літератури
Анотація: Дорошкевич Олександр Костянтинович – український літературознавець, критик доби Розстріляного відродження, відомий педагог. Був автором широко вживаних і багато разів перевиданих підручників з історії української літератури. Зокрема, «Підручник історії української літератури», який дозволили для використання на робітничих факультетах, курсах та профшколах, мав 5 перевидань (1924–1930 рр.). В пропоноване четверте видання, на відміну від попередніх, автор вніс на підставі нових наукових висновків деякі корективи і дещо змінив план книги. Матеріал охоплює період від давньої української літератури до літератури початку ХХ ст., має жанровий поділ художніх творів та розкриває творчість українських письменників. Також книга вміщує передмови до першого, другого та четвертого видань.
Бібліографічний опис:
Дорошкевич, Ол. Підручник історії української літератури [Електронна копія] / Ол. Дорошкевич. — Вид. 4-те. — Електрон. текст. дані. — Київ : Книгоспілка, 1929 (Луцьк: ВДОУНБ імені Олени Пчілки, 2019).

Оригінал друкованого документу зберігається в ВДОУНБ імені Олени Пчілки: Дорошкевич Ол. Підручник історії української літератури / Ол. Дорошкевич. — Вид. 4-те. – Київ : Книгоспілка, 1929. — 351 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого