Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 4180
Візитів за тиждень : 69734
Візитів за місяць : 146256
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Неоромантична - фантасмагорична драма-тична поема - казка Івана Франка «Сон князя Святослава», яка вперше опублікована в журналі «Житє і слово» в 1895 р. і в цьому ж році видана окремою книгою, була названа автором драмою-казкою. Автори «Історії української літератури» писали, що «романтизм драми… органічно поєднаний з реалізмом». В основу твору письменник поклав епізод із легендарних пригод Карла Великого, про які розповідається в середньовічній німецькій поемі «Karlmeinet». Іван Франко називав тему твору високопоетичною. Сюжет його драматичної поеми дуже стрункий, розвивається чітко і логічно. Літературні герої драми всі фантастичні, а імена їх почерпнуті з народних билин і української історії. Дане окреме видання драми 1929 року, як і попереднє, починається з «Посвяти» автора.
Бібліографічний опис:
Франко, Іван. Сон князя Святослава [Електронна копія] : драма-казка у 5 діях / Іван Франко ; зі вступ. і прим. Петра Ол. Коструби. — Електрон. текст. дані (1 файл : 6,09 Мб). — Львів : Накладня Укр. Книгарні й Антикварні у Львові, 1929 (Луцьк: ВДОУНБ імені Олени Пчілки, 2018).

Оригінал друкованого документу зберігається в ВДОУНБ імені Олени Пчілки: Франко І. Сон князя Святослава : драма-казка у 5 діях / Іван Франко ; зі вступ. і прим. Петра Ол. Коструби. — Львів : Накладня Укр. Книгарні й Антикварні у Львові, 1929. – 88 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого