Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 4745
Візитів за тиждень : 23800
Візитів за місяць : 159646
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаЕтнографіяДуховна культура
Анотація: В даній праці автор П. І. Рулін намагається проаналізувати роль українських пісень в ознайомленні Росії з Україною. Він визначає принципи українського правопису в народній творчості, досліджує зміни основних сюжетних ліній у піснях, їхню композиційну цілісність та етнографічну вартість. Проводиться аналіз на основі статей академіка М. Сперанського, огляду збірника В.Ф.Трутовського, а також передруків І. Прача. Цікавими є коментарі автора щодо варіацій пісень, їхніх орфографічних і пунктуаційних особливостей.
Бібліографічний опис:
Рулін, Петро І. Українська пісня в старовинному російському співаннику [Електронна копія] / П. І. Рулін ; Укр. АН. — Електрон. текст. дані. — У Київі : З друк. Укр. АН, 1924- (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2012). 1–4 : — Електрон. текст. дані (1 файл : 14,3 Мб). — У Київі : З друк. Укр. АН. — 1924 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2012).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Рулін П І. Українська пісня в старовинному російському співаннику. 1-4 / П. І. Рулін ; Укр. АН. — У Київі : З друк. Укр. АН, 1924. — 52, [3] с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого