Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 404
Візитів за тиждень : 55819
Візитів за місяць : 132341
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Перекладена з української мови на російську історична повість відомого українського письменника «Захар Беркут» вийшла друком у 1946 році у видавництві «Детгиз» в серії «Школьная библиотека» для семирічної і середньої школи. В повісті відтворено події ХІІІ століття – епоху феодальних війн та міжусобиць. Показано життя народу Тухольської общини, боротьбу проти монголо-татарської навали. Франко створив художнi образи народного проводиря Захара Беркута, його сина Максима, дочки боярина Мирослави, яка перейшла на бік народу, та Тугара Вовка, що зрадив народ i перейшов на бік ворога. Він описав красиве кохання Мирослави та Максима, яке тільки міцніє наперекір перепонам і випробуванням. Історично правдиво письменник показав шляхи, якими йшли монгольськi орди на руськi землi, відобразив подii весни 1241 року, згадав битву з ворогами на річцi Калцi 1224 року. «Захар Беркут» – повість, яка виділяється з усієї літературної спадщини Івана Франка.
Бібліографічний опис:
Франко, Иван Якович. Захар Беркут [Електронна копія] / Иван Франко ; рис. Г. Пустовийта ; пер. с укр. П. Карабан. — Електрон. текст. дані (1 файл : 4,17 Мб). — М. ; Л. : Детгиз, 1946 (Луцьк: ВДОУНБ імені Олени Пчілки, 2016). —(Школьная библиотека).

Оригінал друкованого документу зберігається в ВДОУНБ ім. Олени Пчілки: Франко И. Захар Беркут / Иван Франко ; рис. Г. Пустовийта. – М. ; Л. : Детгиз, 1946. – 176 с. : ил., порт. – (Школьная библиотека).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого