Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7706
Візитів за тиждень : 40108
Візитів за місяць : 175954
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураРозстріляне відродження Загул Дмитро
ГоловнаМистецтвоЛітератураЗагул Дмитро
Анотація: Презентований підручник з теорії поезії написав поет, публіцист та громадський діяч Дмитро Загул. У виданні, що вийшло друком у 1923 році, зроблено спробу розглянути поетику не як набір усталених канонів, а як систему, що постійно розвивається. Автор подає класифікацію поетичних форм та засобів. У вступному слові літературознавець і літературний критик Борис Якубський відмічає, що книга є одним з перших підручників, присвячених теорії поезії. Обкладинку оформив художник Г.Дубинський.
Бібліографічний опис:
Загул, Дмитро. Поетика [Електронна копія] : підруч. по теорії поезії для факсоцвихів, пед. курсів, проф.-техн. шк., технікумів та для самонавчання / Д. Загул ; переднє сл. Б. Якубовського ; обкл. роботи худож. Г. Дубинського. — Електрон. текст. дані (1 файл : 148 Мб). — Київ : Спілка, 1923 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Загул Д. Поетика : підруч. по теорії поезії для факсоцвихів. пед. курсів проф.-техн. шк. технікумів та для самонавчання / Д. Загул ; переднє сл. Б. Якубського ; обкл. роботи худож. Г. Дубинського. – Київ : Спілка, 1923. – 144 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого