Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 4588
Візитів за тиждень : 14505
Візитів за місяць : 91027
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Представлена книга стала відповіддю Івана Франка на нападки духовенства на представників Української радикальної партії. Автор як один із лідерів партії намагається з’ясувати «відношення попів до української народної справи і народного руху», розмірковує не лише про радикалів, їх суперечки із духовенством, а й про попів, віру та основи християнства, зокрема зазначає: «Не на попах стоїть християнство». Наприкінці книги опубліковано заклик до свідомих українців вступати до «Федерації Українців», організованої у 1914 році в Нью-Йорку. Вміщено також рекламу «Української друкарської і видавничої спілки».
Бібліографічний опис:
Франко, Іван Якович. Народна справа і попи [Електронна копія] / Іван Франко ; Федерація Українців в Злучених Державах. — Електрон. текст. дані (1 файл : 18,9 Мб). — Нью Йорк : Укр. Друк. і Вид. спілка, 1918 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Франко І. Я. народна справа і попи / Іван Франко ; федерація українців в Злучених державах. – Нью Йорк : Укр. друк. і Вид. спілка, 1918. – 20 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого