Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 1054
Візитів за тиждень : 33456
Візитів за місяць : 169302
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Презентовано поему Івана Франка «Мойсей» (1905), що вийшла окремою книжкою у 1922 році у серії «Новітня бібліотека». На початку видання опубліковано портрет письменника. Філософська поема складається із прологу і двадцяти пісень – роздумів. Автор зображує смерть Мойсея як пророка, не визнаного своїм народом, зокрема наголошує, що у та¬кій формі це не біблійна тема, а його власна, хоч і основана на біблійному сюжеті. Іван Франко закликає вірити у свій народ, у своє майбутнє, позбутися рабської психології та будувати нове життя.
Бібліографічний опис:
Франко, Іван Якович. Мойсей [Електронна копія] : поема / Іван Франко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 30,3 Мб). — Львів ; Київ : Франко син і спілка, 1922 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016). —(Новітня бібліотека; ч. 41).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Франко І. Мойсей : поема./ Іван Франко. – 3-тє вид. – Львів : Київ : Франко син і спілка : Накладом вид-ва ”Нові шляхи”, 1922. – 65. – (Новітня бібліотека ; ч. 41).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого