Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7636
Візитів за тиждень : 38828
Візитів за місяць : 204076
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Представлено оповідання Івана Франка «До світла» (1890), що вийшло у світ у 1924 році як одна із книг «Бібліотеки малописьменного» (серія «Красного письменства»). Оповідання доводить, що для автора соціальні та моральні аспекти важливіші, ніж релігійні. Твір, на думку декотрих дослідників, «побудований на пафосі» – бідного молодого, несправедливо ув’язненого єврея, який прагне до світла, щоб читати, вбиває тюремний сторож за те, що він наближається до вікна. Оповідання не лише відображає тогочасні тенденції та реалії, а й має моральні настанови.
Бібліографічний опис:
Франко, Іван Якович. До світла [Електронна копія] / Іван Франко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 35,0 Мб). — [Б. м.] : Червоний шлях, 1924 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016). —(Бібліотека малописьменного. Серія красного письменства).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Франко І. Я. До світла / Іван Франко. – [Б. м.] : Червоний шлях, 1924. – 32 с. – (Бібліотека малописьменного. Серія Красного письменства).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого