Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7592
Візитів за тиждень : 26647
Візитів за місяць : 162493
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Представлено повість українського письменника Івана Яковича Франка «Борислав сміється». Видання, що побачило світ у 1936 році, ілюстрував український художник Василь Касіян, він же виконав і портрет І.Франка, вміщений на початку книги. Вперше твір друкувався частинами у львівському журналі «Світ» у 1881–1882 роках і, на жаль, залишився незавершеним. Зображено страйк на нафтовому промислі у місті Борислав. На написання повісті І.Франка надихнули справжні події, що відбулись у 70-х роках ХІХ століття.
Бібліографічний опис:
Франко, Іван Якович. Борислав сміється [Електронна копія] : повість / Іван Франко ; [рис. на опр., титул, портр. та іл. худож. В. Касіяна]. — Електрон. текст. дані (1 файл : 288 Мб). — Київ : Молодий більшовик, 1936 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016). —(Українська класична література).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Франко І. Я. Борислав сміється : повість / Іван Франко ; [рис. на опр., титул, портр. та іл. худож. В. Касіяна]. – Київ : Молодий більшовик, 1936. – 344 с. : іл. – (Українська класична література).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого