Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 726
Візитів за тиждень : 56141
Візитів за місяць : 132663
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураІсторія літератури
ГоловнаМистецтвоЛітератураРозстріляне відродження Зеров Микола
ГоловнаМистецтвоЛітератураЗеров Микола
Анотація: У мемуарах поета, перекладача, літературного критика Юрія Клена (псевдонім Освальда Бургардта; 1891–1947) відтворено суспільну та літературну атмосфери 20–30-х років ХХ століття, висвітлено важливі, нерідко маловідомі, моменти життєвої та творчої біографії як самого автора, так і письменників з його найближчого оточення. Книга знайомить із подробицями приватного життя неокласиків, розповідає про їх дотепні та влучні взаємохарактеристики і творчі стосунки. Водночас ці спогади є свідченням про репресії щодо неокласиків, трьох з яких (М.Зерова, П.Филиповича і М.Драй-Хмари) на момент написання книги уже не було серед живих.
Бібліографічний опис:
Клен, Юрій. Спогади про неоклясиків [Електронна копія] / Юрій Клен. — Електрон. текст. дані (1 файл : 5,16 Мб). — Мюнхен : Накладом Укр. вид. спілки в Мюнхені, 1947 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Клен Ю. Спогади про неокласиків / Юрій Клен. – Мюнхен : Накладом Укр. вид. спілки в Мюнхені, 1947. – 48 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого