Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 2483
Візитів за тиждень : 34885
Візитів за місяць : 170731
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
Анотація: Ця науково-популярна студія аналізує П’ятикнижжя пророка Мойсея з точки зору авторства, в зв’язку з давніми пам’ятками східного мистецтва тощо. Автор критично осмислив цілий ряд усталених сакральних уявлень про процес сотворення світу, залучив до їх інтерпретації новітні здобутки археологічної та природознавчої науки. «Сотворення світу» — явище раціоналістичної думки і твір, що «збагачує самобутню духовну скарбницю України» (Лев Силенко), — цікавий також публікацією фрагментів давньо-вавилонської космогонічної поеми у перекладі І. Франка. Написаний і опублікований протягом кінця 1904 – початку 1905 років, він став підсумком довголітніх біблійних студій доктора філософії, популяризатора науки, видатного письменника, світоча української та європейської культури.
Бібліографічний опис:
Франко, Іван Якович. Біблійне оповідання про сотворення світу в світлі науки [Електронна копія] / Ів. Франко ; доповнив, додав пояснення, образки і мапу проф. др. Ол. Сушко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 41,8 Мб). — Вінніпеґ : Коштом Івана Ковалюка, 1918 (Дніпропетровськ: ДОУНБ ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в ДОУНБ ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія: Франко І. Я. Біблійне оповідання про сотворення світу в світлі науки : філософії доктора / Ів. Франко ; доповнив, додав пояснення, образки і мапу проф. др. Ол. Сушко. – Вінніпеґ : Коштом Івана Ковалюка, 1918. – 118 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого