Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 26
Візитів за тиждень : 32428
Візитів за місяць : 168274
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоДекоративно-ужиткове мистецтво
Анотація: У представленому виданні, створеному на основі літературних, архівних і музейних джерел та на матеріалах польових досліджень автора, розказано про історію та технологію виготовлення українського рушника, його місце в культурі і побуті українського народу. Значна увага приділена сировині та технології виготовлення полотна, розкриттю функцій рушника у прикрашанні хати, у весільному та хліборобських обрядах, хрестинах тощо. Вміщено покажчик термінів, схеми технік вишивання та ткання рушників, а також бібліографія. Видання багато ілюстроване.
Бібліографічний опис:
Орел, Лідія. Українські рушники [Електронна копія] : (іст.-культ. дослідж.) / Л. Орел ; [Держ. музей нар. архіт. та побуту України, Укр. центр нар. культури ”Музей І. Гончара”]. — Електрон. текст. дані (1 файл : 424 Мб). — Київ : Кальварія, 2003 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016). — Авт. на обкл. не зазнач.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Орел Л. Українські рушники : (іст.-культ. дослідж.) / Л. Орел ; [Держ. музей нар. архіт. та побуту України, Укр. центр нар. культури ”Музей І. Гончара”]. – Львів : Кальварія, 2003. – 230 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого