Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 420
Візитів за тиждень : 52418
Візитів за місяць : 217666
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаКультурологіяУкраїнська революція (1917-1921)ПерсоналіїВинниченко Володимир
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїВинниченко Володимир
ГоловнаМистецтвоЛітератураВинниченко Володимир
Анотація: Твори Володимира Винниченка на початку ХХ століття мали значний вплив на модернізацію українського театру і сприяли його утвердженню на європейському рівні. Представлена п’єса «Натусь» (1912) з успіхом ставилась на українській сцені як у минулому столітті, так і сьогодні. Автор на фоні родинних взаємин розкриває найпотаємніші куточки людської душі. Герої у своїх прагненнях за будь-яку ціну відстояти і нав’язати своє егоцентричне «я» перетворюють сімейне життя на пекло, а любов до дитини – свого маленького синочка Натуся – у розмінну карту жорстокої гри самолюбства.
Бібліографічний опис:
Винниченко, В. Натусь [Електронна копія] : п’єса на 4 дії : (репертуар театра ім. Т. Шевченка) / В. Винниченко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 49,3 Мб). — [Б. м.] : В-тво ”Спілка”, 1923 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2015).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Винниченко В. Натусь : п’є­са на 4 дії : (репертуар театра ім. Т. Шевченка) / В. Винниченко. — [Б. м.] : В-тво ”Спілка”, 1923. — 70 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого