Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7866
Візитів за тиждень : 40268
Візитів за місяць : 176114
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоТеатральне мистецтвоПерсоналіїКарпенко-Карий Іван Твори
Анотація: Представлено історичну трагедію Івана Карпенка-Карого «Сава Чалий», написану в 1899 році на основі історичних документів. П'єса описує гайдамацький рух у XVIII сторіччі та є драматургічною обробкою народної пісні про реальну історичну особу – Саву Чалого. В центрі сюжету – трагедія людини, яка у своєму серці мала вірність і любов до батьківщини, але, бажаючи урятувати рідну землю від кривавих боїв повстанців-гайдамак з панами, пішла хибним шляхом та зрадила товаришів.
Бібліографічний опис:
Тобілевич, Іван Карпович. Сава Чалий [Електронна копія] : трагедія в 5-и діях і 6-и картинах / Ів. Тобілевич (Карпенко-Карий) ; до постановки звів Є. П. Сагайдачний. — Електрон. текст. дані (1 файл : 55,3 Мб). — Харків : Рух, 1928 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2015). —(Театральна бібліотека; № 76).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Тобілевич І. Сава Чалий : трагедія в 5-и діях і 6-и картинах / Ів. Тобілевич (Карпенко-Карий) ; до постановки звів Є. П. Сагайдачний. – Харків : Рух, 1928. – 76 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого