Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 6106
Візитів за тиждень : 25688
Візитів за місяць : 190936
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Твори
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Документи про життя і творчість Шевченка Т. Г.Життєпис
Анотація: Збірка творів Т. Г. Шевченка була укладена Всеукраїнською надзвичайною комісією ліквідації малописьменності і призначалася для читання в школах для малописьменних і самостійного читання. Крім поезій Кобзаря до неї включено біографічний нарис В. Доманицького «Життя Тараса Шевченка», вірші на честь поета, невеличкі пояснювальні тексти, як то: «За що трудящі шанують Тараса Шевченка», «Жіноча доля в творах Шевченка» та ін.
Бібліографічний опис:
Тарас Шевченко [Електронна копія] : зб. до читання в школах малописьменних та для самост. читання : з нагоди 110 роковин народж. / уложив А. Воронець ; Всеукр. надзвич. коміс. ліквідації неписьменности. — Електрон. текст. дані (1 файл : 26,6 Мб). — Харків : Шлях освіти, 1924 (Харків: ХДНБ ім. В. Г. Короленка, 2015).

Оригінал друкованого документу зберігається в ХДНБ ім. В. Г. Короленка: Тарас Шевченко : зб. до читання в школах малописьменних та для самост. читання : з нагоди 110 роковин народж. / уложив А. Воронець ; Всеукр. надзвич. коміс. ліквідації неписьменности. – Харків : Шлях освіти, 1924. – 98, [2] с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого