Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 15
Візитів за тиждень : 41716
Візитів за місяць : 206964
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоМузичне мистецтвоТеорія, історія музичного мистецтва
Анотація: Дана збірка документів є невеликою частиною матеріалу, зібраного кафедрою історії музики Київської державної консерваторії ім. П. І. Чайковського на тему “Чайковський і Україна” задля того, щоб доповнити образ композитора і показати його глибокий зв'язок з українською музикою. Книга містить три розділи. Перший (“З листів і висловлювань П. І. Чайковського про Україну”) демонструє чуттєву сутність Петра Ілліча, другий (“Чайковський у відгуках сучасної йому преси на Україні”) характеризує не тільки ставлення суспільства до його музики, але й стан всього музичного світу тих часів. Третій розділ (“Чайковський у спогадах сучасників”) дає уявлення про безпосередній зв'язок композитора з представниками української культури.
Бібліографічний опис:
П. І. Чайковський на Україні [Електронна копія] : матеріали і док. / Київ. держ. консерваторія ім. П. І. Чайковського, Каф. історії музики ; зб. упорядкув. Л. Д. Файнштейн, О. Я. Шреєр і Т. М. Тихонова ; ред. і передм. А. В. Ольховського. — Електрон. текст. дані (1 файл : 42,1 Мб). — Харків : Мистецтво, 1940 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2011).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: П. І. Чайковський на Україні : матеріали і док. / Київ. держ. консерваторія ім. П. І. Чайковського, Каф. історії музики ; зб. упорядкув. Л. Д. Файнштейн, О. Я. Шреєр і Т. М. Тихонова ; ред. і передм. А. В. Ольховського. — Харків : Мистецтво, 1940. — 144 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого