Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 2208
Візитів за тиждень : 34610
Візитів за місяць : 170456
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураФранко Іван Твори
ГоловнаМистецтвоУкраїнський модернізмЛітератураПерсоналіїФранко Іван Твори
ГоловнаЕтнографіяДуховна культура
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриНаукове товариство імені Шевченка
Анотація: Стаття Івана Франка під назвою "Жіноча неволя в руських піснях народних" з'явилася в журналі "Зоря" у 1883 р. та є в українському письменстві першим, голосним і поважним словом про жіноче питання. Ця науково-дослідницька праця Франка написана на основі пісенного матеріалу, зібраного переважно самим І. Франком, а також Михайлом Павликом, Михайлиною Рошкевич та іншими. У вступі Франко подає погляд на українську жінку, порівнюючи її з жінками сусідніх народів, а точніше порівнюючи ставлення до жінок українців та представників інших народів.
Бібліографічний опис:
Франко, Іван. Жіноча неволя в руских піснях народних [Електронна копія] / написав Іван Франко. — Електрон. текст. дані (1 файл : 34,5 Мб). — У Львові : Накладом ред. ”Зоря” : З друк. Т-ва ім. Шевченка, 1883 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2011). — Бібліогр. у підрядк. прим.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Франко І. Жіноча неволя в руских піснях народних / написав Іван Франко. — У Львові : Накладом ред. ”Зоря”; З друк. Т-ва ім. Шевченка, 1883. – 50 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого