Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 9267
Візитів за тиждень : 28322
Візитів за місяць : 164168
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаЕтнографіяДуховна культура
Анотація: Дане видання є працею українського музикознавця-фольклориста Климента Квітки. Вона присвячена баладі про покритку, яка втопила свою дитину, її значенню в українському фольклорі та варіаціям цього твору у різних регіонах України. Автор наводить приклади з різних текстів і проводить порівняльний аналіз. Публікація “Українські пісні про дітозгубницю” є певним продовженням дослідження, розпочатого Володимиром Гнатюком (“Пісня про покритку, що втопила дитину”) та Леонідом Білецьким (“Історія баляди про покритку, що втопила дитину, в слов'янському фольклорі”).
Бібліографічний опис:
Квітка, К. Українські пісні про дітозгубницю [Електронна копія] / К. Квітка. — Електрон. текст. дані (1 файл : 21,5 Мб). — У Київі : З друк. Укр. АН, 1927 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2011). —(Збірник Історично-філологічного відділу № 59. Повідомлення Кабінету музичної етнографії; № 3). — Бібліогр. у підрядк. прим.

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Квітка К. Українські пісні про дітозгубницю / К. Квітка. — У Київі : З друк. Укр. АН, 1927. — 60, 8, [6] с. – (Збірник Історично-філологічного відділу № 59. Повідомлення Кабінету музичної етнографії ; № 3).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого