Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 3308
Візитів за тиждень : 58723
Візитів за місяць : 135245
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаЕтнографіяЗагальна етнографія
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриНаукове товариство імені Шевченка
Анотація: Дана публікація є збіркою матеріалів до української демонології, зібраних Володимиром Гнатюком (демонологія — сукупність міфічних уявлень народу, яка спирається на віру в злих духів, демонів). Так Гнатюк зібрав оповідання та інші народні вірування у таких злих істот, як чорти, страхи, хованці, блуд, смерть і хвороби, мерці, покутники, висільники і топельники, упирі, вовкулаки, відьми і чарівниці, знахарі і чарівники тощо. Для кожного виду демонів у виданні відведено окремий розділ, якій містить всілякі легенди та повір'я, що стосуються цих злих духів.
Бібліографічний опис:
Наукове Т-во ім. Шевченка, Етноґрафічна комісія. Етноґрафічний збірник [Електронна копія]. — Львів : З друк. Наук. Т-ва ім. Шевченка, 1893- . Т. 15 : Знадоби до галицько-руської демонології / зібрав Володимир Гнатюк. — Електрон. текст. дані (1 файл : 31,0 Мб). — 1904 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2016).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Етнографічний збірник. Знадоби до галицько-руської демонології / зібрав Володимир Гнатюк ; видає етногр. коміс. Наук. Т-ва ім. Шевченка. — У Львові : Накладом Наук. Т-ва ім. Шевченка : З друк. Наук. Т-ва ім. Шевченка під зарядом К. Беднарського, 1904. — [4], 272 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого