Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 4910
Візитів за тиждень : 37312
Візитів за місяць : 173158
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураШевченко Тарас Установи, пов'язані з Шевченко Т. Г.
ГоловнаКультурологіяІсторія культуриТовариство «Просвіта»
Анотація: Пропоноване видання відображає діяльність товариства за 1909 рік і містить цікаві факти. Зокрема артистична комісія до Шевченкових роковин підготувала концерт-виставу, де всім присутнім було роздано листок-біографію Тараса Григоровича, а також два Шевченкових вечори. Шкільно-лекційна комісія багато лекцій присвятила творчості та біографії Шевченка, читанню його творів. Товариство розробило програми для систематичного читання за різними напрямами для різних вікових категорій та підготувало відповідний каталог книжок для народного читання. До кожного списку увійшли Шевченкові твори.
Бібліографічний опис:
”Просвіта”, товариство (Київ). Звідомлення Товариства ”Просвіта” у Київі, заснованого в пам’ять Т. Шевченка, … [Електронна копія]. — У Київі : Т-во ”Просвіта”, 1907 (Київ : НБУ ім. Ярослава Мудрого). … за 1909 рік : — Електрон. текст. дані (1 файл : 131 Мб). — У Київі : З друк. 1-ої Київ. друк. спілки. — 1910 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Звідомлення Товариства ”Просвіта” у Київі, заснованого в пам’ять Т. Шевченка, за 1909 рік. — У Київі : Т-во ”Просвіта”, 1910. – 228 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого