Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 9675
Візитів за тиждень : 17817
Візитів за місяць : 183065
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаЕтнографіяДуховна культура
Анотація: Книга являє собою збірку переказів, повір’їв, усних оповідей, зібраних на початку XX століття на Катеринославщині, зокрема в Катеринославському, Олександрівському, Маріупольському повітах, у м. Нікополі, на острові Хортиці. У збірці зафіксовані спогади про перетворення слободи Половиці на місто Катеринослав, легенди про походження запорожців, характерництво у козаків, вовкулаків, пустельників, тощо. Записи зберігають особливості народної мови. Кожен фольклорний матеріал супроводжується зазначенням, від кого і в якому саме населеному пункті він записаний, що, безсумнівно, підвищує цінність матеріалу.
Бібліографічний опис:
Новицкий, Я. П. Малорусские народные предания, поверия и рассказы [Електронна копія] / Я. П. Новицкий. — Электрон. текст. дан. (1 файл : 9,17 Мб). — Александровск : Тип. Эккеля и Старчевского, 1907 (Дніпропетровськ: ДОУНБ ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія, 2017).

Оригінал друкованого документу зберігається в ДОУНБ ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія: Новицкий Я. П. Малорусские народные предания, поверия и рассказы / Я. П. Новицкий. — Александровск : Тип. Эккеля и Старчевского, 1907. – 32 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого