Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 649
Візитів за тиждень : 56064
Візитів за місяць : 132586
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураТвори
Анотація: Третя збірка поезій Олега Ольжича (Олега Олександровича Кандиби) вийшла посмертно в 1946 році. Як зазначають деякі джерела, книжка була видана в Мюнхені і належить до видань з таборів українських біженців Другої світової війни, що були утворені на території Західної Німеччини та Австрії. Має вигляд розмноженого машинопису. Збірка укладалась в 1940-1941 рр., вірші розміщені так, як їх розмістив автор. Як відзначають, в "Підзамчі" поет досяг найбільшої майстерності. Тематикою й настроєм багатьох віршів цієї збірки О. Ольжич найбільше схиляється до неокласики. За висловом літературознавця, письменника, україніста М. Неврлого у віршах "Підзамча" простежується "гармонія думки й по¬чуття, урівноваженість настрою, замилування не тільки до класичних тем і художніх засобів, але й до класичного спокою".
Бібліографічний опис:
Ольжич, О. Підзамча [Електронна копія] : [зб. поезій] / О. Ольжич. — Електрон. текст. дані (1 файл : 985 Кб). — [Б. м.] : Культура, 1946 (Луцьк: ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва, 2020).

Оригінал друкованого документу зберігається в ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва: Ольжич О. Підзамча : [зб. поезій] / О. Ольжич. – [Б. м.] : Культура, 1946. – 23 с. : портр.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого