Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 5447
Візитів за тиждень : 71001
Візитів за місяць : 147523
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаМистецтвоЛітератураМирний Панас
Анотація: Літературні інтереси українського прозаїка та драматурга Панаса Мирного (справжнє прізвище – Рудченко; 1849–1920) тісно поєднувалися з його громадською діяльністю. За його участі 1918 року в Полтаві було організоване видавниче товариство «Зірка», яке друкувало книжки для школярів. Представлено переклад Панаса Мирного дитячої п’єси «Царевна Земляничка» поетеси й художниці Поліксени Соловйової, здійснений спеціально для цього товариства.
Бібліографічний опис:
Мирний, Панас. Царівна Полуничка [Електронна копія] : п’єса для дит. театру, на три справи, з співами і танцями / зложив віршами Панас Мирний ; з рос. пьєси ”Земляничка” П. Соловьева (Allegro). — Електрон. текст. дані (1 файл : 14,2 Мб). — Полтава : Вид. Т-ва ”Зірка”, 1919 (Київ: НБУ для дітей, 2019).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ для дітей: Мирний П. Царівна Полуничка : п’єса для дит. театру, на три справи, з співами і танцями / зложив віршами Панас Мирний ; з рос. пьєси ”Земляничка” П. Соловьева (Allegro). — Полтава : Вид. Т-ва ”Зірка”, 1919. – 24 с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого