Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 7140
Візитів за тиждень : 39542
Візитів за місяць : 175388
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14047
ГоловнаМистецтвоЛітератураТвори
Анотація: Повне зібрання творів українського письменника Архипа Тесленка (1882–1911) вийшло друком 1929 року під редакцією літературознавця, громадського й політичного діяча Сергія Єфремова, який також написав вступну статтю. До видання ввійшли оповідання та повість «Страчене життя», в яких зображена гірка наймитська доля, викривається облудність і жорстокість, змальовано трагічні образи приречених на злидні дітей. Вміщено листування письменника, його портрет і бібліографію творів про нього.
Бібліографічний опис:
Тесленко, А. Повне зібрання творів [Електронна копія] / А. Тесленко ; за ред. та з переднім словом С. Єфремова. — Електрон. текст. дані (1 файл : 321 Мб). — Харків ; Київ : Держ. вид-во України, 1929 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2019). —(Бібліотека українських класиків).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Тесленко А. Повне зібрання творів / А. Тесленко ; за ред. та з переднім словом С. Єфремова. — Харків ; Київ : Держ. вид-во України, 1929. — 575 с., 1 арк. портр. — (Бібліотека українських класиків).

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого