Каталог: алфавітний

Нові надходження

Статистика відвідувань

Сьогодні візитів : 4598
Візитів за тиждень : 35790
Візитів за місяць : 201038
Кількість документів в електронній бібліотеці : 14048
ГоловнаКультурологіяМовознавствоЗагальне мовознавство
Анотація: Посібник, що вийшов друком під редакцією мовознавця Миколи Грунського (1872–1951), було написано його учнем, мовознавцем-популяризатором, що зазнав репресій, Михайлом Мироненком (1894–?). У виданні розглянуто правила вживання прийменників української мови, дієслівних і прикметникових конструкцій та їхні особливості у зіставленні з російською мовою. Матеріал доповнено практичними завданнями. Також вміщено російсько-український словничок фразеологічних зворотів з прийменниками.
Бібліографічний опис:
Мироненко, Мих. Українська фразеологія [Електронна копія] : (прийменники, дієслівні та прикметникові конструкції, сполучні вислови) / Мих. Мироненко ; за ред. М. Грунського. — 2-ге вид., переробл. й на багато доповн. — Електрон. текст. дані (1 файл : 183 Мб). — Харків ; Київ : Держ. вид-во України, 1929 (Київ: НБУ ім. Ярослава Мудрого, 2018).

Оригінал друкованого документу зберігається в НБУ ім. Ярослава Мудрого: Мироненко М. Українська фразеологія : (прийменники, дієслівні та прикметникові конструкції, сполучні вислови) / Мих. Мироненко ; за ред. М. Грунського. — 2-ге вид., переробл. й на багато доповн. — Харків ; Київ : Держ. вид-во України, 1929. — 174, [2] с.

 
© Copyright elib.nlu.org.ua 2024 - All Rights Reserved
Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого